Менпауър България разширява дейността си в страната

ГР. СОФИЯ, 27 СЕПТЕМВРИ 2011 Г.: Днес Менпауър България, лидер при новаторските решения, свързани с човешкия капитал, официално обяви, че разширява дейността си и своето портфолио от услуги у нас. Компанията откри нов, втори офис в София на ул. Кутловица 55, в който ще работят консултанти, специализирани в сектора на постоянните назначения. С това офисите на Менпауър България вече са пет – два в София и по един в Пловдив, Бургас и Варна.

Компанията разширява и своето портфолио. В помощ на търсещите работа и работодателите, които биха искали да са сигурни, че техните настоящи и бъдещи служители владеят на практика даден чужд език, компанията вече предлага своите онлайн-базирани езикови тестове BULATS (Business Language Testing Service). Тяхната цел е оценка нивото на владеене на чуждия език от страна на кандидатите за работа, като методиката отговаря на всички изисквания на международния стандарт CEFR .
 
„Всички знаем колко е трудно да намерим точния кандидат с подходящите умения, който да работи заедно с компанията за нейния успех. Ето защо много се радвам, че можем да предложим на българския пазар още един обективен инструмент за оценка на компетенциите, който да помогне на работодателите да спестят време в търсенето на своите бъдещи служители и на кандидатите за работа, които ще имат допълнителен силен аргумент да спечелят позицията, за която кандидатстват”, каза Надя Василева, управляващ директор на Менпауър България, Сърбия и Хърватска.
 
Тестовете за определяне на езикова компетентност BULATS на Менпауър България се провеждат онлайн, като нивото на трудност на задачите се подбира от специалния софтуер съобразно нивото на познанията на тествания участник след входящите въпроси. Включените в тестовете задачи определят умението за разбиране на чужд език при четене и слухово възприемане, както и знания за ползването на езика в реални бизнес ситуации чрез най-различни езикови задачи. Тестът за определяне нивото на владеене на езика отнема средно 60 минути и определя доколко кандидатът може да ползва чуждия език по телефона, да разбира бизнес кореспонденция, да комуникира ефективно с клиенти, да пише писма и отчети и др.
 
Менпауър България предлага сертификати BULATS за английски, немски, испански и френски език, като след преминаването на теста на всеки участник се издава автоматично и на място международнопризнат сертификат за езикова компетентност от, съответно, University of Cambridge за английски, Universidad de Salamanca за испански, Alliance Français за френски и Goethe Institut за немски език. Цената на сертификата е 80 евро.
 
Езиковите сертификати BULATS са разработени както за специалисти, които ползват чуждия език в ежедневието си и желаят да притежават международнопризнат сертификат, удостоверяващ тяхната езикова компетентност, така и за работодатели, които биха искали да се уверят, че кандидатите за работа наистина умеят да си служат с чуждия език, който са посочили в своята автобиография.
 

Коментар