Милчо Левиев и Теодосий Спасов посветиха джаз спектакъл на ОРАК

Виртуозите Милчо Левиев и Теодосий Спасов изсвириха нови авторски пиеси на традиционния джаз сешън, организиран от българската ИТ общност, като съпътстващо събитие на провеждащият се тази седмица Международен технически панаир – Пловдив. Концертът се проведе на 29 септември, в Парк – хотел Санкт Петербург, гр. Пловдив. Световните имена в джаза пристигнаха от чужбина специално за събитието.

Милчо и Теодосий посветиха изпълнението с Оркестра на тройните златни медалисти от Есенния панаир – Орак Инженеринг. Те, заедно с Виваком бяха генерален партньор на събитието, което беше подкрепено още от българския хостинг доставчик СуперХостинг.БГ. ОРАК получи златни медали за иновации от Пловдивския панаир за трите си нови продукта, представени на него – мобилното приложение ORAK R6 Cloud POS, платформата за търговия в социалните мрежи ORAK R6 Social Commerce и системата за управление на собствеността ORAK R6 Property Management Service. Самото събитие съчетаваше иновативните подходи в музиката, характерни за двамата виртуози, с иновации при технологиите за излъчване. Припомняме, че концертът беше предаван пряко във Facebook* на адрес www.facebook.com/OrakSocial, а пълен HD запис от него ще бъде достъпен на същият адрес със седмични томболи за „лайкващите“ страницата.
 
„За втори път участвам в празника на ОРАК и тази година съм много щастлив, че компанията спечели три медала в сферата на иновациите от изложението. С екипа на ОРАК и Красимир Стоянов сме приятели отдавна и симпатизираме на талантите си. Те ми дават голямо самочувствие, че в България има такива хора, които развиват компютърния бизнес на световно ниво. Идеята на моето изкуство е точно тази – да провокирам всеки от моите съвременници да търси нови гледни точки в своята професия и да бъде откривател“ – заяви Теодосий Спасов по повод на събитието – „Все пак измислянето на музикален инструмент в зората на човечеството също е голямо откривателство, сравнимо с революция в духовно отношение и човечеството, стъпвайки именно на тази революция и развивайки своя дух е достигнало до откривателството на новите технологии, които днес се развиват всяка секунда. С голям интерес очаквам да видя след 10 – 15 години, живот и здраве, какво би се случило в това отношение и колко аз самият бих бил адекватен на промените.“
 
По случай своята 15 годишнина ОРАК Инженеринг раздаде награди за 15 000 лв., включително две големи награди – лицензи на стойност 5 000 лв. за софтуерните продукти от гамата Orak R5 и Orak R6, за цялостна автоматизация на малки, средни и големи компании от сферата на производството, търговията и услугите. СуперХостинг.БГ също подари награди – виртуални сървъри и хостинг планове.
 

Коментар