Подготвят продажбата на Yahoo

Инвестиционните компании Goldman Sachs Group и Allen & Co подготвят отчет за финансовото състояние на Yahoo, който ще бъде предоставен на потенциални купувачи. Двете компании са консултанти на Yahoo в евентуалната продажба на нейни активи, предаде Ройтерс.

ОЩE ПО ТЕМАТА
 
Китайската Alibaba Group иска да купи Yahoo
Джери Янг може отново да оглави Yahoo
Yahoo не бърза с нов CEO, мисли за продажба
Yahoo уволни своя CEO по телефона
Yahoo спира редица услуги
Yahoo ще съкрати 5% от персонала
AOL иска да купи Yahoo чрез инвестиционен фонд

Изготвянето на подобни документи означава, че ръководството на Yahoo окончателно се е примирило с продажбата на компанията. Очаква се тя да стане факт в близко време.

Yahoo вече е получила множество предложения от заинтересовани купувачи и в момента ги разглежда. Окончателното решение може да отнеме и месеци.

Наскоро Yahoo освободи своя CEO Керъл Барц, която в началото на 2009 година зае мястото на Джери Янг – съосновател на компанията, който отново се спряга за главен изпълнителен директор.

Именно Янг обаче е обвиняван за провалената сделка с Microsoft през 2008 г., когато от Редмънт даваха 47 милиарда долара за Yahoo.

Сред потенциалните купувачи на интернет компанията е китайският холдинг Alibaba Group. Двете компании и в момента са тясно обвързани, тъй като Yahoo притежава част от Alibaba.

Коментар