Акциите на Apple тръгнаха надолу

Новината за смъртта на Стив Джобс повлече надолу акциите на Apple. Преди още да започне търговията на американските фондови борси, във Франкфурт ценните книжа на компанията поевтиняха.

ОЩE ПО ТЕМАТА
 
Почина Стив Джобс
Повечето анализатори са оптимисти за Apple
Apple с мигове на най-скъпа компания в света
Акциите на Apple следват здравето на Стив Джобс
Apple ще се купува и без Стив Джобс

В самото начало на търговията акциите на Apple паднаха с 3,3%. Това бе очаквано, като според повечето анализатори поевтиняването ще продължи.

Вече се появиха и първите песимистични коментари за бъдещето на Apple след Стив Джобс. Според Уол Стрийт Джърнъл, компанията може постепенно да загуби иновационния си потенциал и в края на краищата да стане един обикновен доставчик на потребителска електроника.

По-рано тази година Apple стана най-скъпата публична компания, като изпревари по пазарна капитализация ExxonMobil. Повечето анализатори обаче са убедени, че успехите й се дължат единствено на Стив Джобс и, че без него "ябълката" ще започне да затъва.

Стив Джобс почина вчера след продължителна борба с рака. През август т.г. той предаде поста главен изпълнителен директор на Тим Кук, който по-рано тази седмица представи новия iPhone 4S в Купертино. Мнозина очакваха да видят там и Стив Джобс, но вместо това на другия ден светът научи новината за смъртта му.

по темата: „Акциите на Apple тръгнаха надолу”

добавете коментар...

  1. fest

    Тим Кук не Стив Кук

Коментар