И конкурентите признаха гения на Стив Джобс

Най-големите имена от ИТ индустрията признаха лидерската роля на Стив Джобс. Вече покойният съосновател на Apple получава и от конкурентите онези оценки, които анализатори и медии му дават от години насам.


Светът скърби по Стив Джобс, хората поднасят цветя и палят свещи пред фирмените магазини на Apple

В света рядко има хора, които му влияят толкова силно, че ефектът от техните постижения се усеща от много поколения. Беше невероятно голяма чест за тези от нас, които имаха късмета да работят с него. Стив Джобс ще ми липсва безмерно”, се казва в изявление на Бил Гейтс. Двамата започват своята изключителна кариера по едно и също време, те са и приятели, и конкуренти.

Стив Балмър, настоящият CEO на Microsoft, също коментира смъртта на Стив Джобс. Той го определя като един от основателите на компютърната индустрия и истински мечтател.

ОЩE ПО ТЕМАТА
 
Почина Стив Джобс
Стив Джобс подаде оставка като шеф на Apple
Стив Джобс избран за CEO на десетилетието
Какво го чака наследникът на Стив Джобс?
Стив Джобс признат за най-умен в ИТ бизнеса

Стив, благодаря ти за това, че ми показа как може да се промени света. Ще ми липсваш”, заяви 27-годишният Марк Зукърбърг, основател и CEO на най-голямата социална мрежа в света – Facebook.

Сергей Брин, съосновател на Google, се прекланя пред страстта към съвършенство на Стив Джобс, която всеки може да почуства, когато се докосва до продуктите на Apple. Тези думи Брин изписва на своя MacBook.

Изявление направиха и от ръководството на Samsung, макар и корейският ИТ гигант да е в обтегнати отношения с Купертино, поради патентни спорове при таблетите и смартфоните. Компанията отбелязва новаторския дух на основателя на Apple и вярата си, че неговите постижения ще се помнят от хората по целия свят. Ръководството на Samsung нарича Стив Джобс велик предприемач, на който светът дължи революционните промени в ИТ сферата.

Пред фирмените магазини на Apple в САЩ хората поднасят цветя и палят свещи. Смъртта на Стив Джобс е основна тема за всички водещи медии, в изказванията на политици и известни личности. Някои дори сравняват постиженията на Стив Джобс с тези на Томас Едисън.

Коментар