Фенове на Apple искат Стив Джобс в логото

Фенове на Apple предлагат в логото на компанията да бъде вграден ликът на вече покойния неин съосновател Стив Джобс. Идеята за ново лого на 19-годишен дизайнер от Хонконг бързо набира популярност.

Логото е направено още през август, когато Джонатан Мак научава за оттеглянето на Стив Джобс от поста CEO. Младият дизайнер публикува своята творба в личния си блог, а след смъртта на Джобс тя се разпространява бързо сред феновете на Apple.

Мнозина са на мнение, че именно предложението на Джонатан Мак трябва да стане официално лого на компанията. Част от поклонниците на Apple възнамеряват да татуират новото лого на телата си.

Джонатан Мак заявява пред Агенция Франс Прес, че след оттеглянето на Стив Джобс Apple е загубила част от себе си. Именно това символизира и предложеното от него лого. Мак не е запален фен на Apple, той дори няма iPhone, а първия си MacBook е купил преди една година.

Дизайнерът е изпратил логото на новия изпълнителен директор на Apple Тим Кук, но все още няма отговор от него. Според Yahoo, логото на Джонатан вече е станало толкова популярно, че се използва като аватар и от известни личности, сред които актьорът Аштън Кътчър.

Коментари по темата: „Фенове на Apple искат Стив Джобс в логото”

добавете коментар...

  1. any

    Мисля, че това е голяма простотия. Аз също работя на Мас от началото на 90-те, но всичко прекалено ми е чуждо.

    Също така си мисля, че много голям процент, ама наистина много голям, успехът си Apple дължи на уникалното и неповторимо лого на Род.

  2. MNSP

    Манията е изключителна. Всичко е възможно, дори и името на компанията да се смени

Коментар