Четците на е-книги със 100% ръст тази година

Продажбите на устройства за четене на електронни книги ще нараснат със 100% тази година, въпреки бума в таблетите. Според digitimes.com, в света ще бъдат продадени между 27 и 30 милиона е-четци през 2011 г.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА  
Спад при таблетите, ръст при е-книгите
Трикратен ръст при Е-Ink дисплеите
Европа застига САЩ в четенето на е-книги
Продажбите на е-книги се утроиха за година
Ниски цени взривиха пазара на е-книги

Очаква се устойчив ръст в сегмента и през следващата година, в резултат на понижението на цените и наличието на повече съдържание.

Много анализатори разглеждат таблетите като конкуренти на четците на е-книги заради сходния им дизайн и размери. Двата типа устройства обаче се позиционират в различни сегменти от пазара и припокриването между тях не е толкова голямо.

Докато е-четците са предназначени основно за електронни книги, то при таблетите фокусът е върху развлекателните приложения.

Според E Ink Holdings, основен доставчик на дисплеи за е-четци, през 2011 година ще бъдат продадени 25-30 милиона подобни устройства. Най-големият клиент на E Ink е онлайн търговецът Amazon, от когото се очаква да конкурира и Apple при таблетите.

Някои производители на е-книги бяха засегнати сериозно от инвазията на iPad. Сред тях е китайската компания Hanvon Technology, която понесе големи загуби през първото тримесечие на годината.

по темата: „Четците на е-книги със 100% ръст тази година”

добавете коментар...

  1. Plamen

    Нов сайт за сваляне на бг електронни книги: http://ebooks.pravoslavie.bg

Коментар