Galaxy изстрелва Samsung над прогнозите

Продажбите на смартфона Galaxy и други мобилни устройства са повишили приходите на Samsung през третото тримесечие над прогнозите.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА
 
Galaxy S II е четири пъти по-бърз от iPhone 4
Samsung настъпва с Wave смартфони
Samsung продава повече смартфони от Nokia
Фурор на смартфона Galaxy S II
Рокада в Топ 3 на пазара за смартфони

Корейската компания обяви предварителна оперативна печалба в размер на 3,6 милиарда долара, което е по-малко с 14% спрямо същия период на миналата година, но с 12% повече от предходното тримесечие и превишава прогнозите на Thomson Reuters.

Показателите на Samsung изглеждат много по-добре, отколкото очаквахме, коментират от ING Investment Management. Те са постигнати благодарение на ръста в продажбите на смартфони и други портативни устройства.

Обявените от Samsung предварителни финансови резултати за третото тримесечие превишават и най-смелите прогнози на борсовите анализатори. Окончателните резултати ще бъдат публикувани по-късно този месец, след одиторска проверка.

Докато през второто тримесечие компанията продаде 19 млн. смартфона, то през третото продажбите ще възлязат на 28 млн. броя. Като цяло за годината, Samsung планираше да продаде 60 милиона смартфона, но изглежда тази цел ще бъде надвишена.

Коментар