LG IPS5 – монитори за професионалисти

LG Electronics представи нова серия монитори, базирана на технология IPS (in-plane switching), която осигурява по-широк ъгъл на видимост и наситеност на цветовете. Дисплеите IPS5 предлагат повече възможности за калибриране на цветовете и осигуряват ясни и наситени багри. Цветовете са много близки до оригиналните, дори и гледани под различни ъгли.

Мониторите използват усъвършенствана технология за възпроизвеждане на изображенията и са предназначени за употреба от професионални дизайнери и фотографи.

Вместо TN (twisted nematic) панели, IPS5 използва панели IPS, които осигуряват реалистични изображения с по-голяма точност на цветовете. Тази прецизност е подсигурена и с доклад за настройките на цветовете, който се подготвя от експерти на LG и предоставя на клиентите при покупка на монитора. Това е една от малкото серии монитори от висок клас, които предлагат подобна гаранция на точността на цветовете. Тя гарантира на потребителите, че виждат реалните цветове на изображенията, които обработват.

IPS5 мониторите поддържат оптимална цветна температура 6,500К, която се измерва в градуси по Келвин и показва оттенъка на източника на светлина (келвинът е единица за температура в Международната система единици (SI), 0°C съответстват на 273,15 келвина). Именно с постоянната цветна температура е възможно възпроизвеждане на цветове, много близки до оригиналните. Дизайнери и зрители могат да наблюдават една и съща картина, с еднакви нюанси на цветовете, без значение дали изображението се обработва, дали е отпечатано или проектирано.

Съчетавайки технологиите IPS и LED, новите IPS5 монитори осигуряват оптимизирано качество на картината, без вариации на цветовете. Те също така предлагат по-широк ъгъл на видимост, така че зрителите да наблюдават ясна картина, независимо в каква позиция са застанали пред екрана.

Функцията Dual Package позволява лесна конфигурация на втори дисплей. Чрез нея потребителите също могат да разделят картината на основния екран, да свържат втори монитор с един клик и да работят с една лента на задачите (taskbar) и на двата дисплея. Усъвършенстваната технология Super Energy Saving осигурява ниска консумация на електроенергия.

Мониторите от серията IPS5P се отличават с ергономичен дизайн и се предлагат със стойка с регулируема височина, която може да бъде настроена в различни позиции. От този месец IPS5 вече е на европейския пазар, а IPS5P ще бъде налична в Европа през ноември.

Серията IPS5 включва екрани с диагонал 21,5 и 23 инча, дълбочина на цветовете16,7M, съотношение 16:9, разделителна способност 1920×1080 пиксела, яркост 250cd/m, контраст 5000000:1 и време реакция 5 милисекунди.

Коментар