Майкъл Дел e новият главен изпълнителен директор на Dell Inc.

От Dell Inc. обявиха, че Майкъл Дел ще поеме задълженията на главен изпълнителен директор, като ще встъпи в длъжност веднага.  Г-н Дел, който ще запази задълженията си като председател на Борда на директорите, ще замести Кевин Ролинс.   
“Бордът вярва, че дълновидността и лидерските качества на Майкъл са от изключително значение за изграждането на лидерството на Dell в технологичната индустрия за дългосрочен период”, каза Самюел Нън, управляващ директор на Борда на Dell.  “Няма по-подходящ човек в света, който да ръководи Dell в този момент, от човека, създал модела за директни продажби и изграждал тази компания през последните 23 години.”
Майкъл Дел основа компанията през 1984 г. с 1000 долара и една безпрецедентна идея – да заобиколи посредниците и да продава компютърните системи директно на клиента. Той е председател на Борда на директорите на компанията от основаването й, като до 2004 г. заемаше длъжността главен изпълнителен директор.
“Пред Dell се откриват огромни възможности”, каза г-н Дел.  “Аз съм изпълнен с ентусиазъм относно бизнес плана Dell 2.0, който включва нашия план за осигуряване на най-добра практическа работа на потребителите, изграждане на силен бизнес с глобални услуги и гаранция, че нашите продукти ще осигурят най-добрите дългосрочни желани резултати за потребителите.”
Г-н Ролинс подаде оставка от постовете главен изпълнителен директор и член на Борда на директорите, която влезе в сила веднага.  
“Кевин е прекрасен бизнес партньор и приятел”, каза г-н Дел.  “Той има значителен принос за нашия бизнес през последните 10 години.  Желая му много успехи в бъдеще.”
През 1992 г. Майкъл Дел стана най-младият главен изпълнителен директор за цялата история на компанията Fortune 500.  Г-н Дел е член на Борда на основателите на Световния икономически форум, на Изпълнителния комитет на Международния бизнес съвет, както и на Американския бизнес съвет. 
От компанията заявиха също, че очакват да попаднат в прогнозите на First Call за първото тримесечие на бюджетната 2007 година както по печалба, така и по чист доход на акция. 

Коментар