Visa Европа пуска мобилни услуги от следващо поколение

Visa Европа пуска мобилни разплащания от човек на човек (Visa Mobile Person-to-Person payments) и известия за извършена транзакция (Visa Alerts). Двете нови услуги ще помогнат на потребителите да управляват средствата си и да извършват плащания от мобилните си телефони.

Новите услуги на Visa ще осигурят удобство за разплащания с мобилни телефони

Новите услуги ще осигурят на банките-членове на Visa Европа нужните средства, за да отговорят на нарастващото търсене на бързи, сигурни, удобни и иновативни начини за извършване и управление на разплащанията посредством мобилни телефони“, заяви Питър Айлиф, главен изпълнителен директор на Visa Европа.

Начинът, по който плащаме се променя. Това се дължи на бързото развитие на новите технологии и растящата нужда на потребителите от по-гъвкави решения за разплащания. Двете нововъведения са първите от цяла поредица нови продукти и услуги, които Visa Европа ще представи през следващите месеци, допълни Айлиф.

Всички те имат за цел да отразят фундаменталната промяна в поведението на потребителите. „Вече наблюдаваме ранното възприемане на мобилните разплащания, а през следващите няколко месеца ще видим масовото навлизане на NFC технологии, усъвършенствани услуги за лоялност и електронна търговия, и в крайна сметка пускането на нов дигитален портфейл“, прогнозира Айлиф.

Мобилните разплащания от човек на човек позволяват на регистрираните за услугата потребители да изпращат средства до всеки картодържател на Visa в Европа директно от своя мобилен телефон. Услугата е защитена от всички средства на платежната система Visa Европа.

Специално разработено приложение прави лесно изпращането на пари до контакт в телефонния указател, мобилен номер или до определен номер на карта Visa – без значение дали получателят е регистриран за услугата или не.

Известията на Visa са услуга, която известява регистрираните за нея картодържатели в реално време, когато тяхната карта е използвана за извършване на покупка или изтегляне на пари в брой. Услугата използва платежната мрежа на Visa Европа, за да обработва информацията.

Мобилните разплащания от човек на човек и известията на Visa са разработени от Visa Европа в партньорство с компанията Monitise. Това са първите от многото на брой услуги, които ще бъдат пуснати на пазара благодарение на това партньорство, обявено в началото на 2011 година. Двете нови услуги ще се достъпни за банките-членове на Visa Европа през октомври 2011 година.

Коментари по темата: „Visa Европа пуска мобилни услуги от следващо поколение”

добавете коментар...

  1. четящ

    как се казва апп-а за андроид? неможах да го намеря!

Коментар