Затварят най-големия завод за плазми

Panasonic възнамерява да затвори завода за плазмени ТВ панели в Амагасаки, който е най-големият по рода си в света. Решението на компанията ще доведе до съкращаване на няколко хиляди работници, предаде Ройтерс, позовавайки се на японски медии.

Panasonic планира да намали производството, заради загубите напоследък, причинени от засилената активност на азиатските конкуренти. Компанията е най-големият производител в света на плазмени панели и телевизори, а заводът й в Амагасаки има производствен капацитет от 300 хиляди панела месечно.

Предприятието бе пуснато към края на 2009 година, като в него са инвестирани $2,35 млрд. Заводът произвеждат панели с диагонал от 42 до 150 инча.

Panasonic планирала също да продаде завода си за течнокристални панели, разположен близо до Токио. Нито една от двете информации обаче не е потвърдена официално от компанията.

През август м.г. Panasonic заяви, че възнамерява до март 2013-та да увеличи 5 пъти обема на производството на плазмени панели в своя завод в Китай, където се наблюдава повишено търсене на подобни продукти.

Коментари по темата: „Затварят най-големия завод за плазми”

добавете коментар...

  1. :)

    Поредната марка която става Китайска 🙁

Коментар