Стив Джобс работил до последно по нов продукт

В деня преди смъртта си Стив Джобс работил по концепция за нов продукт, е поредната новина за легендарния ИТ предприемач и визионер, починал по-рано този месец само на 56 години.

ОЩE ПО ТЕМАТА
 
Apple обнови страницата за Стив Джобс
Фенове на Apple искат Стив Джобс в логото
Sony Pictures ще снима филм за Стив Джобс
Стив Джобс оставил на Apple план за 4 години
Linux гуру: Стив Джобс имаше вредно влияние
Почина Стив Джобс
Стив Джобс избран за CEO на десетилетието
Стив Джобс признат за най-умен в ИТ бизнеса

Масаеши Сони, шеф на японското подразделение на SoftBank – дългогодишен партньор на Apple, разкрива пред pcmag.com изключително интересна случка, която хвърля светлина върху последните дни от живота на Стив Джобс.

По време на анонса на iPhone 4S, ден преди да почине Стив Джобс, японският бизнесмен имал кратка среща с новия CEO на Apple – Тим Кук. Докато двамата разговаряли, Кук помолил за извинение, тъй като се налага да прекъсне срещата.

„Къде отивате”, попитал Сони своя събеседник. „Шефът ми иска да говори с мен”, отговорил Кук. По-късно той обяснил, че Стив Джобс го потърсил, за да обсъдят нов продукт. „На следващия ден Джобс почина”, спомня си Сони.

По думите на японския бизнесмен, поведението на Стив Джобс показва наличие на дух на истински предприемач. "Той беше много, много болен. Но анонсът на новия продукт удължи живота му. Предвид състоянието, в което се намираше, Стив Джобс можеше да умре много по-рано. Но страстта, любовта към компанията и мечтите за бъдещи устройства го зареждаха с енергия”, коментира Сони.

Коментар