Стив Джобс искал да унищожи Android

Покойният вече Стив Джобс, съосновател и лидер на Apple, искал да унищожи мобилната платформа Android. Според него, разработката на Google е краден продукт.

Амбицията на Джобс да се разправи с Android е документирана в книгата на Уолтъръ Айзъксън „Стив Джобс”, която ще излезе на пазара следващата седмица. В интернет вече се появиха откъси от книгата, а Асошиейтед Прес дори се добра до един екземпляр от нея.

Според Айзъксън, CEO-то на Apple побеснял, когато Ерик Шмид напуснал Купертино в посока Google, а по-късно интернет компанията въвела на пазара Android. Стив Джобс нарекъл новата платформа най-голямото варварство и заплашил да я унищожи.

Ако трябва, ще се боря до последен дъх и ще похарча всички $40 млрд. на Apple, за да възстановя справедливостта. Ще унищожа Android, защото това е краден продукт. Готов съм да предизвикам истинска термоядрена война“, казал Стив Джобс след пускането на първия Android смартфон.

Книгата разкрива и интересни подробности за заболяването на Стив Джобс. Според автора, Джобс съжалявал за това, че отложил операцията за отстраняване на тумора, открит в тялото му през 2003 година.

Дълго време Стив Джобс опитвал да се излекува с алтернативна медицина. Той се съветвал с екстрасенси, спазвал различни диети, пробвал и иглотерапия. „Не искам да правят аутопсия на тялото ми” – така Стив оправдавал нежеланието си да отиде на хирург. За съжаление, той склонил на операция твърде късно, когато вече туморът бил голям и с метастази.

Коментари по темата: „Стив Джобс искал да унищожи Android”

добавете коментар...

 1. Вен

  Джобс не е бил светец, той също е крал това-онова. Това че е бил гений в някои области, не значи, че трябва да си затваряме очите за недостатъците му. Това е човек, за едно е прав, за друго греши.

 2. maxobg

  Журналята са голяма сган,много е прав 5ко.те са като адвокатите ,нищо свято няма за тях

 3. MNSP

  доколкото разбирам това е информация от книгата, так че едва ли са я измислили журналистите – а автора на книгата

 4. 5ko

  Сега когато го няма вече Стив Джобс, започва яденето на най-големите л*йна, че казал това и онова. Не знам как може умен и гледащ в бъдещето човек да каже, че ще изхарчи всичко за да унищожи Андроид или друга ОС. Журналята са голяма сган и ще изприказват сума лъжи сега, за да си заработят заплатките.
  Утре предполагам ще напишат, че нещо свише му е диктувало кое как да направи.

 5. Usera

  Интересно съществува ли изобщо фирма, която да не е откраднала никога и от никъде идеи и технологии?

  До колкото знам това е обществена тайна за Adnroid, че е с Linux ядро и ползва като основа Gentoo OS, а за останало са взимали пак от други. За Ерик Шмид не знам, дано излезе повече информация ще е интересно.

Коментар