Уточнение във връзка със заповед на КЗП за тарифните планове Traffic Unlimited

Във връзка с публикувана заповед на КЗП за заблуждаваща реклама на една от услугите й, VIVACOM би искала да уточни следното:

• Проверката и съответно заповедта на КЗП са по повод условията на тарифен план „Traffic 2.5 GВ”, който компанията вече не предлага. Той включва предплатен обем данни, след изчерпването на който трафикът се тарифира по стандартни цени на Виваком.

• В момента VIVACOM не предлага тарифни планове за мобилен интернет при които абонатите трябва да плащат допълнително за изразходвания интернет, след включените мегабайти на  максимална скорост.

• Плановете Traffic Unlimited предоставят неограничено количество включени MB за целия период на договора – обемът на потреблението не се ограничава и не се заплаща.

• Ограничение има единствено на включените данни, които потребителя ползва на максимална скорост, които в зависимост от пакета са от 500 MB  до 15 GB. След изчерпването им скоростта намалява на 128 Kbps, но потребителят не заплаща нищо над стойността на пакета, който е заявил.

• След надхвърлянето на лимита НЕ ЗАПОЧВА таксуване на МВ – за цената на пакета потребителят получава определено количество MB на максимална скорост и неограничено количество данни на скорост 128 Kbps след изчерпването им.

Предполагаме, че при изготвянето на заключението и заповедта на КЗП е допусната фактическа грешка, като е посочен актуалният тарифен план „Traffic unlimited”. Предвид горното, издадената заповед на КЗП реално се изпълнява от страна на Виваком, като условията на двата различни типа планове са точно обявени.

Коментар