Ericsson България стартира нова стажантска програма “Dream.Change.Now”

Средиземноморски регион на Ericsson (RMED) обяви нова стажантска програма под надслов “Dream. Change. Now”. Програмата ще бъде въведена във всичките 25 държави от региона. България е една от първите страни, в която програма вече стартира.

Ericsson България предоставя възможност на най-талантливите дипломанти от различни инженерни и IT специалности да се обучават като участват в осъществяването на реални ICT проекти. Те ще могат да черпят от знанията и опита на Ericsson директно на терен.

“Това е важна инициатива, както за компанията ни, така и за обществото,“ коментира Милан Госпич, мениджър продажби на Ericsson България. “Това е начинът Ericsson да допринесе за развитието на бъдещите експерти и технически специалисти. Разполагаме с най-съвременни инструменти и опит, които желаем да предадем. Хората и знанието винаги са били най-значимите ни активи.“  

“Ericsson е в класацията на най-добрите 25 работодатели в сферата на технологиите,” коментира Панайотис Емануилидис, мениджър “Човешки ресурси и операции“ за регион Средиземноморие. “Това означава, че ние търсим най-талантливите, избираме онези, които могат да мислят различно – младите инженери, които мечтаят да променят комуникациите и с това да допринасят за развитието на обществото. Щастливи сме, че България е една от първите държави, които въвеждат програмата.”

Стажантската програма “Dream. Change. Now” стартира официално през октомври 2011 г., като всеки отделен стаж е с продължителност от шест месеца. Най-добрите стажанти ще бъдат поканени да се присъединят към екипа на компанията на щатни позиции. Проектът е дългосрочен и цели да подпомогне млади хора с технологични знания и смела визия за бъдещето. Ericsson прогнозира, че през 2020 г. в света ще има 50 млрд свързани устройства.

Коментар