Робот налива бира по команда от iPhone

Новият смартфон iPhone 4S на Apple нашумя с включения в него гласов асистент Siri. Мнозина се  опитаха да омаловажат значението на подобна функция, но ето че тя вече намира интересни приложения. В интернет се появи информация за нов робот, наречен Beeri и способен да налива бира по гласова команда на iPhone 4S.

Beeri работи с помощта на микроблогърската мрежа Twitter. Как става това? Потребителят заповядва на Siri да изпрати съобщение с текст “Налей ми бира” в Twitter акаунта на Beeri. Роботът приема съобщението с помощта на платформата Arduino Uno и изпълнява поръчката.

Технологията на Beeri е меко казано необичайна. Роботът представлява един мини камион натоварен с кутия бира. По команда от iPhone платформата се засилва към стена, на която е забит остър шип. При неизбежния сблъсък, шипът пробива кутията и бирата започва да тече във всички посоки. Част от пивото попада във фуния, от която се пълни чашата.

Това е една груба и разточителна технология, но все пак работеща. Очакват се подобрения в бъдещите модели на Beeri.

Коментари по темата: „Робот налива бира по команда от iPhone”

добавете коментар...

  1. Anonymous

    Това си е чиста реклама на новият iТелефон. Защо не се публикуват статии за стотиците Android контролирани РОБОТИ (подчертавам роботи защото тази леко модифицирана количка с дистанционно, която освен да се движи напред и назад друго не може), гаражни врати, щори, прахосмукачки и какво ли още не? Койте се интересува от подобни неща да погледне “http://hackaday.com/” и “http://instructables.com/”.

  2. хе

    Е, чак пък робот …

Коментар