Balabolka – превръща текст в говор

Достъпна е нова версия на програмата Balabolka, предназначена за преобразуване на текст в говор. Приложението може да използва всички инсталирани в системата компютърни гласове.

Balabolka може да чете съдържанието на клипборда и да отваря CHM, DjVu, DOC, EPUB, FB2, HTML, ODT, PDF и RTF файлове. Налични са възможности за персонализиране цвета на фона и шрифта, контролиране на четенето от системния трей или чрез глобалните „горещи” клавиши. Екранният текст се съхранява като WAV, MP3, MP4, OGG или WMA файл.

Balabolka използва различни версии на Microsoft Speech API (SAPI); възможно е да се променят параметрите на гласа, вкл. скоростта и височината.

Потребителят може да прилага специален списък със замествания, за да се подобри качеството на артикулацията на гласа. Тази функция е полезна при промяна на произношението на думите. Правилата за корекцията на произношението използват синтаксиса на регулярните изрази.

Balabolka може да съхрани синхронизирания текст във външни LRC файлове или в MP3 таговете в самите аудио файлове. Когато аудио файлът се възпроизвежда чрез софтуерни плейъри на компютъра или в хардуерни аудио плейъри, текстът се показва в синхрон с аудио потока (по същия начин, като текстовете на песните).

Даунлоуд: Balabolka

Коментари по темата: „Balabolka – превръща текст в говор”

добавете коментар...

  1. Anonymous

    Мяу

  2. Anonymous

    хах

  3. Anonymous

    копр

  4. zuhra

    kak da si go isteglq zashto ne pishe taka povecheto hora nemogat da go teglqt

  5. achitp

    kak si go izteglihte we hora

  6. petia

    mnogo e super

  7. Anonymous

    eto taka moga da si ob6tyva

Коментар