Формира се екип за филм, посветен на Стив Джобс

Сценаристът на филма „Социална мрежа”, посветен на Марк Зукърбърг и Facebook, е поканен от Sony Pictures да напише сценария и за „Стив Джобс”. Както е известно, компанията откупи правата върху биографията на Стив Джобс, написана от Уолтър Айзъксън.

ОЩE ПО ТЕМАТА
 
Започнаха продажбите на книгата „Стив Джобс”
Apple обнови страницата за Стив Джобс
Фенове на Apple искат Стив Джобс в логото
Sony Pictures ще снима филм за Стив Джобс
Стив Джобс признат за най-умен в ИТ бизнеса

Sony Pictures активно работи по сформиране на екип за заснемане на филм за съоснователя на Apple. Усилията са насочени към привличане на Арон Соркин, сценарист на „Социална мрежа”, предаде Лос Анджелис Таймс.

Двете страни още не са постигнали окончателно споразумение. Соркин познава лично Стив Джобс, което го прави още по-желан от Sony Pictures.

Очаква се продуцент на филма да бъде Марк Гордън, известен с филми като "Цветният воал", "2012", "Спасяването на редник Райън", "Код счупена стрела" и др.

Досега образът на Стив Джобс е екранизиран успешно само веднъж в телевизионния филм „Пиратите от Силициевата долина”, който акцентира на съперничеството между Apple и Microsoft.

по темата: „Формира се екип за филм, посветен на Стив Джобс”

добавете коментар...

  1. Razor

    @5ко Да, филма се прави за пари. Но, има едно голямо НО, хората които ще отидят да гледат филма, няма да го направят за пари.Ще отидят с единствена цел да се докоснат до живота на Джобс. По какъв друг начин биха разбрали повече за него. Според теб, по-добре ли е целият му живот да остане тайна и никой да не пише книги или снима филми ?
    Капитализма не е най-иделаната система, но в момента живеем в нея и за момента по-добра не е измислена. Така, че трябва да я приемем и да живеем по нейните правила. Джобс е станал известен и се спечелил милиони благодарение на тази система. Холивуд прави същото – дава на хората това което желаят. Няма абсолютно нищо изродено в това, просто такъв ни е живота в момента …

  2. 5ko

    Разбира се, че въобще не им дреме, че човека е починал. Сега ще си напълнят джобовете, дори ако се наложи ще оглождят костите на човека.
    Човечеството е изродено вече. Няма съчувствие, няма разбиране само триене на ръце една в друга с поредната мисъл за печалба, пък била тя и заради смъртта на някой.

  3. Blah

    А…кога ще направят филм за Денис Ричи или Джон Макарти? 🙂

  4. Anonymous

    Човешката алчност е безгранична. Това не е филм посветен на Джобс, това е филм, чиято цел е само и единствено мултимилионна печалба.

Коментар