КЗП проверява играта „Стани милионер”

В Комисията за защита на потребителите (КЗП) за няколко дни са постъпили над 20 сигнала във връзка с играта „Стани милионер”, организирана от „Ню Геймс” ООД.

В тях потребителите твърдят, че получават SMS-и или позвънявания от номера 145 и 1455 и на трите мобилни оператора, с които ги приканват да се включат в играта, като биват информирани, че участието е безплатно.

По думите на потърпевшите, оператор се обажда и им предлага да отговорят на поредица от въпроси, като ги уверява, че това няма да им струва нищо. Всеки отговор изисква натискане на бутони 1 или 2, а всяко натискане се таксува по 2.40 лв., което обаче не се съобщава на потребителите.

След приключване на разговора, абонатите получават съобщение, че изходящите им обаждания са ограничени, тъй като са надхвърлили лимита си.

КЗП е образувала производство по разглеждане на всички получени до момента сигнали и експерти на комисията установяват фактическите обстоятелства по случая.

по темата: „КЗП проверява играта „Стани милионер””

добавете коментар...

  1. Гост

    Майка ми също беше измамена по същия начин. Единственото решение което намирам за сега е да се подават жалби в комисията за защита на потребителите. Това е най-подлия начин да се крадат пари от хората. Вече знам как събират единия милион за награда и още няколко милиона за печалба.

  2. Ani

    te sa izmamnici .Kogato ti zvanqt ne kazvat 4e e za tvoq smetka i ti zadavat nqkakvi vaprosi ti si odgovarq6 kato se nadqva6 4e vaprosa e posleden i 4e nai nakraq 6te spe4eli6za obe6tanite pari no ni6to vse te balamosvat da si vkliu4i6 to4kite i igrae6 za sigurna suma no kogato izprati6 otgovora vmesto da ti dadat obe6tani te pari te ti kazvat ,,4estito,, ti polu4ava6 bonus to4ki i igrai otnovo tova prodaljava do beskrai………. dokato ne ti doide smetkata .Kato stana duma za smetkata kogato igrax sled tova si proverix smetkata i moqt operator ne mi izprati smetkata umi6leno polu4ix q 4ak sled dva dnia do togava si mislex 4e ugrata e bez pari za6toto smetkata ne mi be6e narasnala.Togava razbrax 4e i Globul i Stani milioner sa izmamnici….Ako razbera kak i kade se puskatjalbite nqma da im prostq 6te gi sadq i az.

  3. Снежана

    Изпаднах в шок, като разбрах, че играта е платена.Уверяваха ме, че е безплатно.Дадох си и ЕГН.Играх, като смятах, че става дума за познания – нещо като В минута е много .Не съм и предполагала,че ще имам такава сума за плащане, защото отговарях с натискане на бутона за всички въпроси, които ми зададоха.Чувствам се измамена, излъгана…Пенсионирана съм и никога не съм си позволявала такова нещо.Прилича на комарджийска историяСумите са непосилни за много от хората с моя статус и не знам как може да се пресече това.Как ще се почувствате, ако разберете, че в същност сте ограбени?

  4. Galina

    Tova e absolutna izmama.Izpratih 100 sms-sa i v rezultat ni6to.Golemi izmamnici

  5. Мишо

    Хммм… интересно.. на мен ми звъняха и искаха ЕГН-то, но аз не си го дадох и нищо повече не са ме занимавали. Проверявах си на няколко пъти сметката после – нищо нямам начислено. Ако някой има пари, най-вероятно е отговарял на въпросите… няма друг начин според мен… а това с ЕГН-то мен лично ме кефи.. щото ако на дъщеря ми примерно й се обадят, тя без даде ЕГН не може да играе… а като даде ЕГН системата веднага ще я отхвърли, щото е по 18 години… за мен това е по-добрия вариант от колкото на края на месеца да й видя сметката и да не знам защо има толкова пари.

  6. Галина

    Това е голяма измама и абсолютно незаконно.

  7. Сергей

    Моля помогнете как мога да се оплача… ??? Звъннаха ми и ми казват , че обаждането е напълно безплатно, а после сметката рязко се увеличи на всичкото отгоре не съм се регистрирал в играта по никакъв начин нито съм пращал SMS нито нищо моля помогнете !!!

  8. Жена

    мн е шашната тая игра ужас

Коментар