LED телевизорите гонят 70% дял

Делът на телевизорите с LED подсветка ще достигне 60-70% през 2012 година, прогнозира компанията AUO. Ръстът се случва въпреки намалялото търсене на телевизори, в резултат на нестабилната икономическа ситуация в света.

ОЩE ПО ТЕМАТА
 
LED панелите скоро ще доминират на пазара
LED мониторите заеха половината пазар
Десеткратен ръст на LED панелите тази година

Основните играчи се фокусират върху пускането на панели с дебелина 40 мм, които ще се доставят масово на пазара през 2012 г. Това ще помогне цените на LED моделите да се доближат до тези на телевизорите, които използват CCFL лампи, съобщи digitimes.com.

Според Пол Пенг, вицепрезидент на AUO, много потребители искат телевизори с по-добри характеристики, без да плащат повече за това. Ето защо няма смисъл от пускането на високотехнологични LED модели и скъпи 3D телевизори, твърди вицепрезидентът на тайванския производител.
Въпреки тези отчетливи тенденции, AUO няма да прекрати налагането на 3D модели през следващата година. Очаква се през 2011 г. делът на този тип телевизори да възлезе на около 6% от общия обем на продукцията на компанията.
 

по темата: „LED телевизорите гонят 70% дял”

добавете коментар...

  1. :)

    за пореден път човечеството доказва че няма да бъде измамено много лесно :)….тая ГЛУПОСТ 3д която даже не се посвениха да обявят големите производители и фабрики за ТВ за какво я правят – за да си ВДИГНАТ ПЕЧАЛБИТЕ, че заради кризата малки им били маржовете в нормалните телевизори.

    Та както е отбелязал чун пенг смунг по-горе, потребителите трудно искат да си изръсят спечелените с тежък труд пари за бутафорна глупост от рода на фалшивото 3Д 🙂
    Много ме изкефи една реклама на 3Д телевизор наскоро
    купи за 3999 и вземи своят подарък – безплатни очила пхахаххааа 🙂

  2. Paff

    Просто все още е рано за 3D и LED. Така представяните уж високотехнологични телевизори/монитори в действителност не са толкова добри и качествени нито пък толкова много усъвършенствани, че да си заслужава човек да си купува. Например за 3D са нужни очила и разни кабели, LED пък имат кратък живот и не всички цветове се възпроизвеждат качествено и т.н. и на не последно място самата телевизия, която е скучна и абсолютно губене на време скоро ще стане отживелица и тогава няма да са нужни простите телевизори.

Коментар