Microsoft подарява конзола към WP смартфон на Nokia



Lumia 800 е първият смартфон на Nokia с операционна система Windows Phone. Моделът се предлага на британския пазар с безплатна гейм конзора Xbox 360 от Microsoft

Купувачите на WP смартфони Nokia във Великобритания получават безплатно геймърска конзола от Microsoft. По този начин софтуерната компания подкрепя бизнеса на своя финландски партньор, който избра Windows Phone за основна платформа в смартфоните си.

ОЩE ПО ТЕМАТА
 
Nokia обяви два смартфона с Windows Phone
Очакват бурен ръст на WP смартфоните

Всеки Nokia Lumia 800, закупен в магазините на оператора Orange, върви с подарък – гейм конзола Xbox 360 от Microsoft, съобщи pocket-lint.com. Става въпрос все пак за модел на конзолата с 4 GB вградена памет, а не с 250 GB.

Не е изключено подобни акции да бъдат предприети и в други европейски страни, където оперира Orange. Преди една година, когато излязоха първите WP смартфони, Microsoft проведе аналогична кампания, за да насърчи продажбите.

Nokia обяви по-рано тази седмица първите си смартфони с Windows Phone. Компанията въвежда два модела – Lumia 800 и Lumia 710, които ще се продават съответно за 420 и 270 евро преди данъци и такси.

 

Коментар