Nokia мисли и за таблети с Windows

Nokia няма да се ограничи само до смартфони с Windows Phone в партньорството си с Microsoft. Финландската компания планира да пусне и таблети под управление на Windows 8.

ОЩE ПО ТЕМАТА
 
Nokia обяви два смартфона с Windows Phone
Windows 8 таблети от Dell и HP следващото лято
Windows 8 е начало на преосмисляне за Microsoft
Windows 95 промени РС-то, Windows 8 променя всичко

В отговор на въпрос за таблетите, CEO-то Стивън Елоп казва в интервю за сайта thisismynext.com, че екосистемата на Nokia ще се разпростре далеч отвъд пределите на телефоните.

Елоп говори също така за сближаване на платформите Windows 8 и Windows Phone. И в момента потребителските интерфейси на двете операционни системи са твърде близки, уточнява шефът на Nokia.

Предполага се, че настолната и мобилната версия на MS системата ще станат още по-сходни с излизане на Windows Phone 8. Платформата с кодово име Apollo се очаква към средата на следващата година.

По-рано тази седмица Nokia пусна първите си смартфони с операционна система Windows Phone. Това са два модела от серията Lumia, които ще струват съответно 420 и 270 евро без данъци и такси.

Двете компании подписаха в началото на годината дългосрочно споразумение, по силата на което Windows Phone става основна платформа за смартфоните на Nokia за сметка на Symbian.

Коментар