СУ стартира сайт за кариерно развитие

Софийски университет „Св. Климент Охридски” стартира онлайн платформа за кариерно развитие. Career.uni-sofia.bg ще изпълнява ролята на медиатор между студентите и представителите на бизнеса, държавната и общинската администрация и неправителствените организации, съобщиха от университета.

Сайтът на Кариерния център на СУ се фокусира върху две основни цели:

• Да предостави възможност на студентите от университета да се възползват от услугите на Центъра за кариерно развитие и да получават актуална информация за стажове и свободни работни места с гаранция за качество.

• Да предостави интернет платформа за безплатно публикуване на обяви за работа и стаж на представителите на бизнеса, държавната и общинската администрация и неправителствените организации

Всеки студент на Софийски университет „Св. Климент Охридски” е вече регистриран и може да използва ресурсите на сайта, като влезе в системата с потребителско име и парола от СУСИ.

Работодателите могат да изградят индивидуални профили, регистрирайки се безплатно, и сами да менажират своите обяви за стаж и работа.

Според Рейтинговата система на висшите училища в България, на пазара на труда най-добре се реализират студентите от Софийски университет „Св. Климент Охридски”. Възстановяването на дейността на Университетския кариерен център е един от основните приоритети в Мандатната програма на ректорското ръководство. Обновеният Център за кариерно развитие е факт от началото на 2011 г.

Коментари по темата: „СУ стартира сайт за кариерно развитие”

добавете коментар...

  1. анонимно

    Сайтът е безплатен за работодателите, защото иначе ще се появи такъв, който е безплатен и известен на студентите. Всъщност беше и споменато, че jobs-a върши работа.
    Не знам какво образование дава СУ сега, но пичината е ниското заплащане на преподавателите (дори и да са останали кадърни – те просто не се напрягат много) – нито програмите са стари, нито мисленето.

  2. Вальо

    Защо сайтът е безплатен за работодателите.
    Точно тук трябва да става въпрос за много пари. Пример: на запад фирмите спонсорират с милиони висшите учебни заведения с цел да получат добри кадри. А това какво е?! Вместо нашите фирми да плащат милиони всичко им се предоставя на тепсия. Уж СУ реват за пари а правят глупости.

  3. СУ клиент

    Ето и защо мисля така jobs.bg/hc/analytics/2184

  4. СУ клиент

    Бизнеса иска кадърни кадри, които СУ не успява да създаде със своите стари програми, мислене и преподавателски екип.

    …актуална информация за стажове и свободни работни места с гаранция за качество… – стартирайте нови програми с млади хора, в момента никой не търси стажанти (кой ще губи време в обучение на нови хора)

    …интернет платформа за безплатно публикуване на обяви за работа и стаж на представителите на бизнеса, държавната и общинската администрация и неправителствените организации… – има достатъчно такива сайтове (и jobs-a върши работа), но там имат изисквания 3+ години … няма да се повтарям

    Поредното пране на пари … защо не се вложи в нещо което наистина има стойност не само за СУ, но и за младите, и за бизнеса

Коментар