Forrester излезе с препоръка за Mac

Анализаторската компания Forrester Research преосмисли политиката си към Mac компютрите и започна да призовава за използване на епълската платформа.

41% от анкетираните организации все още не разрешават на служителите си да ползват Mac. В някои компании дори съществува „сив пазар”, т.е. служителите заобикалят официалната забрана.

Apple сама способства подобни явления чрез каналите си за продажби – консултанти във фирмените магазини, служители по поддръжката и онлайн форуми, отбелязва electronista.com.

Според Forrester, лаптопите MacBook са подходящи за корпоративните потребители, тъй като са по-надеждни от Windows ноутбуците, изискват по-малко време за обслужване и по-рядко се заразяват със зловреден софтуер.

В допълнение, потребителите на Mac са по-продуктивни, защото изразходват по-малко време за разрешаване на компютърни проблеми.

51% от компаниите позволяват на притежателите на Mac достъп до корпоративната уеб поща, докато достъпът до интернет като цяло е разрешен само при 27% от анкетираните от Forrester. Само 6% от фирмите са заявили готовност да инсталират корпоративен софтуер за Mac.

Коментари по темата: „Forrester излезе с препоръка за Mac”

добавете коментар...

  1. mhm

    Пак шибани епълски манипулации!

  2. User

    Брей-й, усетили са се.

Коментар