McAfee и Intel ще преобразяват сигурността

Решението DeepSafe извършва мониторинг в реално време на паметта чрез хардуерните функции на процесорите Intel Core

Нова технология, разработена съвместно от McAfee и Intel, се очаква да стане масова в бъдеще. DeepSAFE позволява анализ на заплахите в по-голяма дълбочина на компютърната система.

Решението съчетава хардуер и софтуер и контролира сигурността отвъд границата на операционна система, съобщиха от дистрибутора на McAfee у нас – Computer 2000.

DeepSAFE въвежда нов метод за блокиране на сложни атаки от вида Advanced Persistent Threats (APT). Технологията разкрива заплахи, които традиционните продукти за сигурност, базирани на операционна система, не могат да открият.

Много от днешните заплахи използват „kernel-mode rootkit”, който скрива зловредния код от традиционните ОС-базирани защити. Обикновено такъв проблем се залавя твърде късно, след като вече е инсталиран зловреден софтуер за кражба на данни без знанието на потребителя.

McAfee DeepSAFE ще разкрива навреме подобни атаки, като извършва мониторинг в реално време на паметта чрез използване на вече наличните хардуерни функции на процесорите Intel Core i3, i5 и i7.

Коментари по темата: „McAfee и Intel ще преобразяват сигурността”

добавете коментар...

  1. User

    Ами ако не искам този софтуер?

Коментар