Google ще конкурира телевизията със 100 канала

 

YouTube ще атакува ТВ пазара със 100 канала
 
Google потвърди ширещите се слухове, че ще става голям играч на телевизионния пазар. Интернет компанията планира да пусне 100 канала с ексклузивно видеосъдържание в YouTube.

Google все пак няма намерение да замени кабелната телевизия, а само да я допълни. Наблюдатели и оператори обаче са на противоположното мнение.

Според Уол Стрийт Джърнъл, някои канали ще бъдат пуснати още до края на настоящата година, но повечето ще започнат да излъчват през 2012-та.

Google ще заплати авансово около 100 милиона долара на доставчиците на съдържание. Освен това те ще получават половината от приходите от реклама, която се показва в каналите на YouTube.

ОЩE ПО ТЕМАТА
 
YouTube пуска филми под наем и в Европа
Google влага $100 млн. в съдържание за YouTube
YouTube ще става пълноценна телевизия

Партньори на Google в проекта за телевизия са големите холивудски студия, известни актьори, списания и новинарски агенции. Така например, съдържание за YouTube ще доставят Lionsgate, Reuters, Digital Broadcasting Group и Cosmopolitan, ангажирани са също Мадона, Jay-Z, Аштън Кътчър, Шакил О”Нийл и други знаменитости.

Каналите ще бъдат посветени на събития, свързани с музика, спорт, култура, здраве, развлечения, хоби и др. Сред тях са American Hipster, Pop Culture, DanceOn, Life and Times, Maker Music, Smart Girls at the Party и Thrash Lab. Всеки ден Google ще доставя 25 часа ново съдържание.

Коментар