IBM България подписа договор с МТСП

IBM България и Министерство на труда и социалната политика подписаха днес споразумение за партньорство. Световната ИТ корпорация ще си сътрудничи с Агенцията по заетостта по образователни и квалификационни инициативи, които ще увеличат възможностите за постигане на заетост в България.


Тотю Младенов (вляво) и Александър Раков подписаха днес договор за партньорство между МТСП и IBM България

Партньорството цели да даде на младите хора в България интегриран набор от съвременни познания, покриващи ИТ и бизнес сферата. Очаква се това да подпомогне българския пазар на труда да остане конкурентоспособен на глобално ниво.

IBM работи с редица университети в България по развитие на учебни програми, въвеждане на нови подходи в преподаването и демонстрация на ползите от технологии като „облака” и бизнес анализа.

"Глобъл Деливъри Център" на компанията в България е част от глобалната мрежа на 80 000 центрове, обслужващи хиляди клиенти по света.

"IBM работи с висококвалифицирани кадри, които предоставят финансови и бизнес услуги на клиенти по целия свят. Чрез използване на външни изпълнители на комплексни бизнес процеси, клиентите имат възможността да се концентрират върху своя основен бизнес, като същевременно постигат ефективност и оптимизират своите технологии, за да постигнат растеж", каза Александър Раков, генерален директор на IBM България.

Коментар