Нови подробности за Windows 8

Windows 8 е все по-близо до бета версия. Неотдавна Microsoft показа сензорния интерфейс на системата, основан на блокове (плочки). Сега излизат информации за нови характеристики на очакваната ОС.

От блога BuildingWindows 8, посветен на диспечера на задачи, става ясно, че в бета версията ще има някои нови функции, в сравнение с Developer Preview.
Така например, администраторите ще получат по-удобни средства за работа с логически процесори, когато броят им надвишава 64.
ОЩЕ ЗА WINDOWS 8
 
Стив Балмър показа четири топ функции на Windows 8
Windows 8 намалява използването на паметта
Новата Windows 8 – плочки вместо прозорци
Windows 8 ще стартира за 8 секунди
Windows 8 няма да изисква по-мощен хардуер
Windows 8 – една ОС за РС, лаптопи и таблети

Подобренията ще дадат на потребителите опростен и удобен преглед на натоварването на CPU и активността на логическите процесори, както и лесен достъп до техните идентификатори.

Картата на натоварването работи отлично в големи центрове за обработка на данни, посочват от Microsoft. Новият диспечер на задачи може да показва толкова логически процесори, колкото поддържа операционната система.
Както и досега, потребителите могат да свързват определени задачи с едни или други ядра/логически процесори.
Като цяло, базовият настолен интерфейс е в силна хармония със сензорния Metro и далеч от стила Aero с неговите полупрозрачни прозорци. Двата интерфейса – сензорният и настолният – изглеждат по-единни.
 

Коментар