LG разширява производството в Полша

Заводът на LG във Вроцлав, Полша вече ще произвежда по 1 милион перални машини и хладилници годишно

LG Electronics увеличава производствените си мощности за домакински електроуреди в Европа. Компанията откри нова производствена линия във Вроцлав, Полша, с капацитет за един милион перални машини годишно. В допълнение, корейският гигант разшири съществуващите производствени мощности на хладилници във Вроцлав от 300 хиляди на до 1 милион единици на година.

Новите производствени линии във Вроцлав ще позволят на LG да задоволи по-добре търсенето и нуждите на потребителите в региона и ще намали времето за доставка, съобщиха от компанията. До момента пералните машини и голяма част от хладилниците в Европа се доставяха от Корея и Китай, което отнема около месец. С новите възможности на фабриката във Вроцлав необходимото време за доставка в рамките на Европа вече ще бъде пет дни или дори по-малко при по-близки дестинации.

Разходите за управление на цялата верига за доставка също ще намалеят, поради оптимизиране на транспорта, съхранението и поддръжката. Разширяването на завода вече оказва положителен ефект върху местната икономика. Компанията осигури 800 нови работни места и увеличи партньорствата си с местни подизпълнители с 36%.

Новите възможности на съоръжението във Вроцлав ще бъдат основата, на която ще стъпим, за да постигнем нашата основна цел, а именно – да се превърнем в лидер на пазара на перални машини и хладилници в Европа до 2015 година”, заяви Юнг-ха Лий, президент и изпълнителен директор на LG Electronics Home Appliance Company.

Коментари по темата: „LG разширява производството в Полша”

добавете коментар...

  1. na4ko666@abv.bg

    преди 6м. си купих lg 47 смард лед голд. Още в началото по края на кинескопа се появиха бели петна а после и на други места виждат се на по тъмен екран и при широкоекр. филми.Занесох го във сервиза на Техномаркет откъдето съм го купил но ми го върнаха след 10 дена със същия проблем като казаха че това е нормално аз не смятам така защото при други марки го няма. Дайте ми съвет какво да правя защото тел.струва 1500 лв. а още дори не съм го изплатил.С уважение Найден Найденов гр.Варна кв.Вл. Варненчик бл.405 вх. 3 ет.8 ап.61 9023 na4ko666@abv.bg
    БЪЛГАРИЯ

Коментар