БАИТ възобнови наградите за принос към ИКТ

След тригодишно прекъсване БАИТ отново ще дава награди за принос в ИКТ развитието. От днес започва набирането на заявления за участие в конкурса „Наградите на БАИТ” за 2011 г., съобщиха от браншовата организация.

Последното връчване на наградите на БАИТ беше през 2008 г. в две категории – специална награда за значим принос и за журналистически принос в развитието на информационните и комуникационни технологии.

ОЩE ПО ТЕМАТА
 
БАИТ отличава журналисти за принос към ИТ

За 2011 г. наградата за журналистически принос ще бъде присъдена в 3 подкатегории – печатни медии, радио и телевизия, интернет. С признание ще бъдат удостоени  журналисти, които са допринесли за популяризиране и решаване на задачите, свързани с развитието на ИКТ, и показали висок професионализъм, обективност, гражданска доблест и смелост при отразяване на проблематиката.

УС на БАИТ взе решение да възобнови връчването на наградите, но в променен формат, съобразно целите и задачите на асоциацията и променената обществено икономическа обстановка.

Броят на категориите и на подкатегориите в три от тях се увеличават значително, като наградите стават общо 15. Освен досегашните две, новите са: Образователна награда, Студентска награда, Публична администрация, Бизнес иновативност, Компания на годината, Корпоративна и социална отговорност, STARTUP компания на годината, E-business и Мобилни решения.

Формулярът за участие и регламентът на конкурса са публикувани в сайта на БАИТ. Заявления ще се приемат до 6 януари 2012 г. Обявяването на резултатите и връчването на наградите ще се състои в периода 16-19 януари 2012 г., като точната дата ще бъде оповестена допълнително.

Коментар