Dell сертифицира таблет за Пентагона

Dell Streak 5 стана първият Android таблет, сертифициран за нуждите на американските военни

Таблетът Streak 5 стана първото Android устройство, сертифицирано за използване в Пентагона. Агенцията по отбранителни информационни системи DISA съобщи, че таблетът е преминал успешно тестовете за съответствие на изискванията на американските военни.

Dell е започнала процеса по сертификация на Streak 5 през октомври 2010 г., след като е отчетен нарастващ интерес от страна на правителството към използване на мобилни устройства за цивилния и военния персонал на Пентагона.

Любопитен факт е, че Streak 5 беше спрян от продажба в САЩ. Преди сертификацията, устройството е било подобрено в редица аспекти. Така например, Dell доставя таблета на военните с предварително инсталирани приложения, които повишават защитата на данните.

При кражба или загуба на Streak 5, цялата информация в него може да бъде изтрита отдалечено. Освен това всички данни са защитени с парола. При опит за пробив, след няколко неуспешни опита устройството блокира.

Администраторите пък могат отдалечено да управляват периферията и да контролират нивото на сигурност на таблета. В допълнение, Streak 5 поддържа утвърдения от DISA софтуер Good Technology Mobility Suite.

Много от приложенията и функциите на Streak 5 могат да се използват и в други Android устройства, които се предлагат свободно на пазара, твърдят от Dell.

Коментар