SUSE пуска облачно решение с отворен код

Немската компания SUSE пусна предварителна версия на облачно инфраструктурно решение на базата на софтуер с отворен код OpenStack Diablo. Системата е достъпна безплатно в SUSE Gallery.

Новото решение ще позволи на потребителите да създават и разгръщат лесно инфраструктури за частни и публични облаци, съобщи компанията.

Предложената инфраструктура използва компоненти на OpenStack и функционира на базата на специална версия на операционната система SUSE Linux Enterprise Server.

Клауд решението стъпва също на доказани софтуери като SUSE Studio и SUSE Manager, които минимизират риска при облачни обработки.

Според анализатор от IDC Cloud and Virtualization System Software, ръзгръщането на OpenStack продукти в облачна инфраструктура е изключително сложна задача за разработчици и администратори. Експертите на SUSE са успели в значителна степен да опростят процедурата.

SUSE е немски разработчик на една от най-популярните корпоративни Linux дистрибуции – SUSE Linux Enterprise. През 2004 г. компанията беше погълната от Novell.

Коментар