Консумативи пестят до 50% от разхода при печат

С до 50% ще намалеят разходите за печат с новите консумативи на Kodak, става ясно от обявление на компанията. Производителят на принтери въвежда нова касета, която ще струва $10 с черно мастило и $15 с 5 цвята.

Офертата на Kodak е опит да се преобърне сегашния бизнес модел в продажбата на мастилено-струйни принтери, при който самите устройства са много евтини, за сметка на разходите за консуматив.

Евтините картриджи идват с новата линия принтери Easyshare All-in-One и, според Kodak, ще спестяват на потребителите до 50% от всичко, което печатат. С една касета за $15 или $10 клиентите на Easyshare All-in-One ще принтират същото количество страници както и с останалите консумативи за мастилено-струйни устройства, които обаче са двойно по-скъпи, твърди Kodak.

При покупка на Kodak Photo Value Pack, потребителите ще постигнат цена от 10 цента за 4×6-инчова фото разпечатка, са изчислили от компанията.

Принтерите на Kodak обаче ще струват по-скъпо от конкурентите устройства. Очаква се цените на дребно на новите модели да започват от $150 и да стигат до $300 на американския пазар. Остава да се види дали клиентите ще са склонни да похарчат повече за покупка на принтер с идеята да пестят след това от консумативи.

Коментар