Microsoft с нов сертификат за ИТ професионалисти

Microsoft обяви вчера нова програма за сертифициране на ИТ специалисти. Изпитът Microsoft Certified Professional (MCP) ще дава статус на професионалистите, че могат да конфигурират и управляват Windows Server 2003 хоствани среди.
Пълното наименование на изпита е "70-501 TS: Microsoft Windows Server 2003 Hosted Environments, Configuring and Managing". Целта на новата сертификация е да подготви специалисти в областта на сложните технологии за предлагане на хоствани услуги.
За да станат сертифициран партньор на Microsoft за инфраструктурни хостинг решения, компаниите трябва да покрият изискванията на два MCP изпита.
Според анализатори на пазара, липсата на заслужаващи доверие стандарти и сертификации в хостинг услугите е проблем за този сектор от индустрията. Сложните хоствани среди се различават значително от стандартните архитектури и изискват собствен набор от специализирани технически умения.
Обявлението на Microsoft да въведе сертификация за специалисти по хостване ще помогне на индустрията да се придвижи напред, смятат от компанията за проучвания и анализи Tier 1 Research.

Microsoft предлага инструменти и ресурси за подготовка на кандидатите за компютърно-администрирания изпит, вкл. книги, практически тестове и сайтове.

Коментар