Microsoft пое изцяло управлението на teach.gov

Microsoft ще продължи да си партнира с Министерство на образованието на САЩ, Британския съвет и Института Смитсониън по глобалния си проект за обучение на преподаватели, стана ясно на форума "Партньори в познанието" във Вашингтон, който събра педагози от 70 страни.

Нивото на подготовка на преподавателите е най-важният фактор за качеството и знанията на учениците, заяви вицепрезидентът по образование в Microsoft Антъни Салсито, цитиран от сайта на учителите новатори – teacher.bg. Затова и сътрудничеството на компанията с Министерството на образованието на САЩ е от такова голямо значение. Двете страни ще си партнират в мисията колкото е възможно повече млади хора да предпочетат професията на педагога.

В рамките на партньорството Microsoft поема цялостното управление на уеб сайта teach.gov. В следващите месеци софтуерният гигант ще има ангажимента да потърси сътрудничество по конкретния проект от страна на частния сектор, както и от други организации. Това ще доведе до промяна в домейна на сайта, който ще стане .org.

Microsoft обяви и петгодишно партньорство с Британския съвет – международна организация за образователни възможности и културни връзки, целяща да повиши качеството и достъпа в областта на образованието по целия свят. Сътрудничеството насърчава използването на ИКТ за иновативни практики в преподаването и ученето. Целта е милиони ученици и студенти по света да получат познания и умения, необходими за живот и работа в 21-ви век.

Чрез съвместни проекти ще бъдат изградени 80 дигитални центъра в училища в Етиопия, Гана, Кения, Нигерия, Танзания и Уганда, като се използва Windows Multipoint Server. Ще бъдат обучени повече от 20 000 училищни ръководители и учители, а над 100 000 ученици ще получат достъп до високите технологии.

"Партньори в познанието", Институтът Смитсониън и TakingITGlobal продължават да разширяват съвместната програма, обявена по време на форума през миналата година в ЮАР. Партньорството на трите страни набляга на приноса технологиите и научните изследвания към опазване на околната среда. Тази година фокусът е върху качеството и количеството на водите.

Коментар