Fujitsu ще предлага агресивно облачни услуги

Въпреки кризата в световен мащаб, Fujitsu Technology Solutions отчита най-доброто в историята си фискално полугодие (периода април-септември). Мечтата ни е да станем ИТ компания лидер в Европа“, заяви генералният мениджър Ролф Швирц при откриване на Fujitsu Forum 2011 в Мюнхен.

Ролф Швирц, CEO на Fujitsu Technology Solutions, подчерта, че “облакът” не е нова технология, а модел на доставка

В преследване на тази цел японската компания ще разчита и на нова линия за асемблиране и тестване на ИТ продукти в завода си в Аугсбург, Германия. Дневно оттам излизат по 300 производствени единици.

През следващите четири години Fujitsu Technology Solutions ще инвестира в страни с пазарен потенциал и най-вече агресивно ще предлага облачни услуги. До 2015 г. компанията възнамерява да удвои бизнеса си в развиващите се пазари, както и да завземе 30% от глобалния пазар на клауд компютинг.

Приходите от облачни услуги на Fujitsu през последната й финансова година възлязоха на 4,6 милиарда евро. Компанията възнамерява да ги увеличи до 6 милиарда евро през 2015 г. “Клауд компютинг не е нова технология, както твърдят повечето ни конкуренти, a модел на доставка“, подчерта Швирц.

От бизнес гледна точка, облакът е нещо отвъд информационните технологии, такива, каквито ги познаваме. Фирмите са на прага на нов тип корпоративна среда за работа и взаимодействие, стана ясно още на годишния форум на компанията.

Коментар