HP разгръща портфолио от решения за отдалечени клиенти по цял свят

HP разшири най-обширното портфолио в индустрията от решения за отдалечени клиенти (работни станции), като завиши дистрибуцията му по цял свят, подобри характеристиките на компютърната блейд архитектура, както и работата на наскоро обявеното решение за блейд работни станции, добави два нови модела тънки клиенти (thin clients) – и всичко това с цел да предостави на потребителите по-високи нива на сигурност на информацията, по-добра компютърна надеждност и управляемост.
“Портфолиото HP Remote Client Solutions беше разработено с цел да предостави на бизнеса пълен комплект хардуерни и софтуерни продукти с възможност за централизирано управление, предоставящо най-висока сигурност и надеждна работа в областта”, заяви Огнян Данчев, директор направление “Персонални компютри, Хюлет-Пакард България. „Световното разпространение на това портфолио от HP, в частност компютърното блейд решение на HP за консолидирани инфраструктури (CCI Blade PC Solution) и подобренията във връзка с инструментите за управление, ще предостави на потребителите от цял свят широка гама от достъпни, сигурни и лесни за управление решения за отдалечени работни станции.” 
Чрез по-добрата и широка световна дистрибуция на HP CCI Blade PC Solution, бизнес потребителите на HP ще могат да се възползват от предимствата за сигурност, предоставяни им от решенията на HP за отдалечени работни станции, както и да намалят оперативните си разходи до 50%, в сравнение с разходите при традиционната IT инфраструктура. Тези спестявания могат да се постигнат като резултат от добре организираната, опростена поддръжка и администрация, благодарение на централизацията, консолидацията, намаленият разход на енергия, както и на гъвкавостта и по-добрият поглед върху системата, предлаган от инструментите за управление на HP.
HP работи в сътрудничество с водещи компании за опростяване дейността на крайния потребител
За подобряване и опростяване работата с и управлението на крайните потребители, HP CCI може да се използва съвместно с технологии като SoftGrid от Microsoft и SVS от Altiris.
“Съчетаването на Microsoft SoftGrid със HP CCI ще предостави на клиентите допълнителни възможности и ще намали разходите им чрез ефективното „доставяне” на приложения до съответните потребители в реално време без нуждата от инсталация”, заяви Лари Ореклин, Управителен директор System Center Marketing в Microsoft. „Възможностите за взаимодействие между тези два продукта са много: CCI предлага централизирано хардуерно управление, докато SoftGrid – централно управление и ефективна инсталация на софтуера.”
Благодарение на интеграцията с HP CCI, Altiris предоставя не само системна инсталация, но и виртуализация на софтуерните приложения, с цел да улесни управляемостта и да подобри работата с компютърните системи. Решението Altiris Deployment Solution е интегрирано с Altiris Software Virtualization Solution за предоставянето на възможност за по-обширен софтуерен контрол от операционната система до приложението.
„Днес говорим за IT бизнес „при поискване” – клиентите трябва да имат връзка с информационните си ресурси по всяко време и от всяка точка. Комбинацията от софтуерното управление на Altiris, включващо решенията Altiris Deployment Solution и Altiris Software Virtualization Solution, с консолидираната клиентска инфраструктура на HP, ще предостави на бизнеса, използващ блейд сървъри, истинска възможност за използване на приложенията при поискване, подкрепена с пълна управляемост”, заяви Стийв Мортън, вицепрезидент Продуктов мениджмънт и Маркетинг в Altiris. “HP CCI е новаторско решение за намаляване оперативните разходи, което същевременно повишава сигурността и подобрява обслужването на крайния потребител.”
HP Session Allocation Manager, основата на CCI, що се отнася до управляемостта, предоставяща интелигентен контрол при разпределянето на компютърните блейд системи за крайните потребители, ще бъде обновена през февруари, с цел да придобие нови характеристики, като поддръжката на „hot desking” (разширена мобилност) чрез употребата на смарт карти, както и да предложи на клиентите възможност за пълното променяне на външния вид и усещането за клиентския интерфейс.
Освен това, по-късно тази година, компанията ще обяви и поддръжката на Session Allocation Manager за наскоро обявеното решение HP Blade Workstation Solution. По този начин потребителите ще могат да управляват не само решенията на HP за блейд компютърни системи, но и за работни станции от един-единствен инструмент за управление и разпределяне.
Тънките клиенти на HP – по-гъвкави, по-надеждни и по-достъпни
Като компания, развиваща се по-бързо от двата си най-големи конкурента на този пазар през последните три години, HP представи две нови попълнения от портфолиото си от тънки клиенти – HP Compaq t5135 Thin Client и HP Compaq t5530 Thin Client. Тънките клиенти на HP са идеалното средство за достъп до сървър-базирани IT мрежи, както и до инфраструктурите на HP – Consolidated Client Infrastructure (CCI) и Virtual Desktop Infrastructure (VDI).
Моделът HP Compaq t5135 е базовото ниво – идеален за потребители, нуждаещи се от достъпно и лесно за употреба решение. HP Compaq t5530, базиран на Windows CE, се предлага с по-сложни функции като уеб-браузър, медиа плейър, емулиране на терминал, което го прави подходящ за обща бизнес употреба.
Всеки тънък клиент с марката HP включва пълен лиценз за решението Altiris Deployment Solution, както и възможност за безплатното изтегляне на кратката версия на HP OpenView Client Configuration Manager – това го прави добър избор на решение от корпоративен-клас за управлението на големи инсталации.
Потребителите, които се нуждаят от по-просто решение за ефективна инсталация, ще могат да се възползват от инструментите HP ThinState Tools, които се предлагат с всеки HP Thin Client. С тези инструменти, моделът t5530, например, може да се използва като главен (master) клиент за лесното инсталиране на изображения до други тънки клиенти в мрежата. Просто запаметете изображението на главния тънък клиент и след това го разпратете по мрежата до другите „целеви” тънки клиенти. Няма нужда да купувате, инсталирате или да търсите друго външно решение за ефективна инсталация.
Моделът t5135 ще бъде идеален избор за потребителите, нуждаещи се от устройство лесно за употреба, благодарение на неговата stateless характеристика, т.е. той не поддържа определено състояние или предистория. Просто включете клиентът и той автоматично ще открие и „вземе” необходимите си настройки от сървъра. Настройките се запаметяват само до края на сесията.
Други нови характеристики са специалното надеждно USB отделение, предназначено за безжични връзки; поддръжката за HP Quick Release, с цел създаването на непроследими клиенти; както и множеството нови функции за по-лесна употреба и управление. Надеждният мрежови достъп и сигурността се гарантират от съвременни характеристики за сигурност, в това число: двуфакторна автентификация и контрол на потребителския достъп. Запаметяването на поверителната и важна бизнес информация на централния сървър гарантира по-добрата защита и цялост на вашите данни.
Тънките клиенти с марката HP можете да откриете в локалната търговска мрежа, да поръчате от онлайн дистрибутори или директно от HP в над 100 страни по света. HP Compaq t5135 Thin Client ще бъде пуснат на пазара през март на основна цена от €259, докато HP Compaq t5530 Thin Client – през април, на цена от €299.

Портфолиото на HP от решения за отдалечени клиенти помага на бизнеса да намали значително рисковете за сигурността, както и разходите по управление и поддръжка на инфраструктурата, чрез съсредоточаването на хардуера и важната информация в информационния център. Софтуерните и хардуерни предложения на HP за отдалечени потребителски станции предлагат на потребителите най-богатия избор от високонадеждни взаимосъвместими устройства. Те се ползват с пълна поддръжка от HP Services и могат да бъдат моделирани от HP Factory с цел да задоволят специфичните бизнес нужди на клиента. Повече информация за решенията HP Remote Client Solutions, е достъпна на: www.hp.com/eur/remoteclients

Коментар