Борис Немсич стана член на борда на Световната GSM асоциация

Главният изпълнителен директор на Telekom Austria Group и mobilkom austria Борис Немсич беше избран за член на борда на Световната GSM асоциация с мандат от 2 години.
В борда на Световната GSM асоциация, под чийто патронаж се провежда тазгодишният 3GSM конгрес в Барселона, членуват 25 представители на мобилни оператори от световен мащаб. «Избирането ми за член на борда на aсоциацията е изключителна чест за мен. Бих искал да заявя, че ще работя усилено за регионалните партньори и техните интереси», сподели Борис Немсич.
Световната GSM асоциация е основана през 1987 г. като глобална асоциация на мобилните оператори. Днес тя представлява над 700 мобилни оператори в повече от 215 страни. Членове на aсоциацията са и над 180 доставчици на мрежово оборудване. Асоциацията определя себе си като платформа и двигател за развитие и прогрес на технологичните новости в областта на мобилните комуникации.
Борис Немсич е също така член и на Комитета за обществена политика към Световната GSM асоциация. Този комитет, състоящ се от 11 представители на телекомуникационната индустрия, е ангажиран с представянето на международно ниво на икономическите и социополитическите въпроси в областта на мобилните комуникации. Негова роля е и да представлява мобилната индустрия пред правителствени и регулаторни институции.

Коментар