Samsung подпомага професионалния избор на учениците

София, 10 ноември 2011 – Samsung Electronics, национален партньор на изложението „Образование без граници 2011”, стартира образователната програма Trends of Tomorrow. Нейната цел е да насърчи развитието на младите хора в България и да улесни първите стъпки в желаната от тях професия.

Ключов елемент на Trends of Tomorrow е конкурсната инициатива за стаж по избор в българския офис на  Samsung Electronics и някои от партньорите на кампанията. За по-малко от три седмици сайтът www.trendsoftomorrow.bg събра множество кандидатури.

Участниците имат възможността да избират стаж в разнообразни сектори –реклама, човешки ресурси, маркетинг и др. Всички ученици могат да кандидатстват до 20-ти декември 2011 година на официалния уебсайт на кампанията www.trendsoftomorrow.bg , а всяка от компаниите, които предлагат стажантски позиции, ще подберат най-добрите кандидатури според предварително зададените критерии. Всеки желаещ може да получава актуална информация за проекта и във facebook страницата Trends of Tomorrow Bulgaria.

Мобилният екип на Samsung ще посети гимназии в София, Пловдив и Бургас през месец ноември. По време на срещите си с учениците специалисти от Samsung и партньорите на инициативата в различни области (маркетинг, човешки ресурси, реклама) ще споделят с младите посетители своя опит и ще им дадат съвети за професиите и тенденциите на бъдещето.

„Чрез тази инциатива желаем да помогнем на младите хора, които все още не са поели първите стъпки към своите кариери, и да ги информираме за предстоящите тенденции. Всичко това е част от стремежа на Samsung да инвестира в бъдещето. Радваме се, че получихме толкова позитивни коментари – това е знак, че се справяме с постигането на нашите цели”, заяви Юлия Павлова, която отговаря за социалните проекти и събития в българския офис на  Samsung Electronics.

По време на обиколката на Trends of Tomorrow в страната, учениците попълват въпросник за професионалните си предпочитания. Досега повече от 1000 ученици са проявили интерес в сектори като Бизнес и икономика (25%), Комуникации и връзки с обществеността (23%) и информационни технологии и инженерство  (20%).

Коментар