Русия може да има водеща ИТ роля, според Google

Русия може да заеме лидерски позиции на пазара за информационни технологии, смята председателят на съвета на директорите на Google – Ерик Шмид. Той бе един от участниците в среща на президента Дмитрий Медведев и бизнесмени от Русия, САЩ и Азиатско-тихоокеанския регион в Хонолулу.


Ерик Шмид вярва, че Русия може да се утвърди като лидер на ИТ пазара

Ерик Шмид каза, че Москва и Санкт Петербург могат да станат едни от световните центрове за ИТ компаниите по ниво на подготовка на специалистите. Той оценява нашите градове като потенциални лидери на ИТ пазара в глобален мащаб”, споделя вицeпепрезидентът на Руската федерация Аркадий Дворкович, цитиран от РИА Новости.

Освен Ерик Шмид в срещата на организацията за Азиатско-тихоокеанското икономическо сътрудничество участваха още шефове на Johnson&Johnson, PricewaterhouseCoopers, Газпром и др.  Тя се състоя в дома на директора на училището, в което е завършил президентът на САЩ Барак Обама.

по темата: „Русия може да има водеща ИТ роля, според Google”

добавете коментар...

  1. анонимно

    Ами то отдавна източна Европа (вкл. Русия) са донори на мозъци в ИТ сектора. Целият проблем на тяхното население е, че са презадоволени и затова не им се бачка в ИТ – предпочитат по-лесен бизнес и доста по-платен.

Коментар