Google гледа и към РС пазара с Chrome OS

Google ще се опита да наложи операционната система Chrome OS  и сред персоналните компютри, а не само в нетбуците. Намеренията на интернет гиганта бяха разкрити от председателя на борда на директорите Ерик Шмид на среща с производители от Тайван, за която съобщава digitimes.com.

Според Шмид, Chrome OS има редица предимства, като например бързо време за зареждане и отсъствие на вируси. Освен това системата е безплатна и производителите на компютри трябва да й дадат шанс, смята бившият CEO на Google.

Самите производители обаче оценяват песимистично подобна идея. Те смятат, че Google трябва да осигури повече ресурси и поддръжка, за да наложи Chrome OS на РС пазара.

Същевременно, търсенето на нетбуци с Chrome OS, наричани още хромбуци, все още е слабо и производителите не бързат с нови проекти. През юни т.г. хромбуци пуснаха Acer и Samsung, но продажбите са незначителни.

Google се опитва да наложи хромбуците на корпоративния пазар. Според източници от тайванската индустрия обаче, пакетът приложения Google Docs не отговаря на изискванията на този контингент от потребители.

Коментар