Противоречиви оценки за таблета Kindle Fire

 

Макар и малък, екранът на Kindle Fire е подходящ за четене на електронни версии на вестници и списания, но интерфейсът е бавен, са първите впечатления

Пазарът посрещна нееднозначно таблета Kindle Fire на Amazon. Анализаторите са раздвоени в оценките си за модела с „убийствената" цена от 200 долара. Първите купувачи вече получават устройството, с един ден по-рано от обещания срок при поръчката.

В много сайтове се отбелязва бавният интерфейс на таблета. Както е известно, Kindle Fire работи под управление на модифицирана версия на Android, адаптирана за използване на услугите на Amazon.

ОЩE ПО ТЕМАТА
 
Завишиха прогнозите за Kindle Fire
Четвърт милион Kindle Fire поръчани за 5 дни
Amazon извади своя коз при таблетите – Kindle Fire

Експертите се опасяват, че Kindle Fire ще доведе до още по-голямо фрагментиране на мобилната платформа на Google, тъй като Amazon създава собствена екосистема, която е минимално обвързана с Android.

Според повечето анализатори, 7-инчовият екран на устройството е напълно достатъчен за четене на електронни версии на списания и вестници.

Наблюдава се висок интерес към устройството от страна както на разработчици, така и на обикновени потребители. Според проучване на Appcelerator и IDC, близо половината Android разработчици в САЩ възприемат Kindle Fire като основно устройство, за което ще създават приложения.

по темата: „Противоречиви оценки за таблета Kindle Fire”

добавете коментар...

  1. Aнонимен

    Всъщност само 1гб от паметта на Нук таблета са за ваши си лични неща, останалите 15гб са запазени за продукти на B&N.

  2. Киро

    НОвия Нук таблет се очертава много по-добър – за 50$ отгоре има двойно повече рам, памет , че и слот за 32ГБ:
    http://www.reader.bg/useful/item/428.html

  3. анонимно

    Противоречиви оценки имаше и при излизането на iPad, но това не спря феновете да го купуват.
    Тук, обаче не е ясно дали има Amazon фенове, или са просто хора, които обичат да четат книги (иначе защо още не са зомбирани от продукта на Apple?). За тях обаче, едва ли скоростта на интерфейса е толкова съществена.

Коментар