Умните хора от ИТ бизнеса не се чуват

Едно от най-важните неща, които не се чуват в публичното пространство, е мнението на умните хора от ИТ сегмента, заяви Людмил Стойчев от агенция CBN Pannoff & Stoytcheff на започналия днес национален форум за директни бизнес дискусии и прогнози BizTech – "Технологичният бизнес в България 2011“.

ОЩE ОТ BIZTECH 2011
 
Близо 1,6 млрд. евро от телеком бизнес у нас
50% спад в ИТ търговете по ЗОП
Системните интегратори държат стабилни заплати
ИТ дистрибуторите внасят 125 млн. в бюджета
Гъвкаво работно време оптимизира разходите
Близо 10 000 евро годишна заплата в ИКТ сектора

Данните, които се представят на форума, са достъпни за първи път. Целта е да се фокусираме, да видим къде се намира нашият бизнес, как се развиват нещата. Официалната статистика за състоянието на пазара не е това, което реално се случва в бизнеса”, допълни Стойчев.

В конструктивен диалог форумът поставя ключови въпроси и търси отговори на проблемите чрез дискусия със специалисти от сферата. Нели Петрова, изпълнителeн директор на "Принт енд Пъблишинг" и един от организаторите на BizTech, изрази надежда, че този форум ще се отрази на развитието на бизнеса чрез конструктивни решения и информиране на обществото.

Целта е да помогнем на бизнеса да установи на какво ниво се намира и да анализира своето развитие”, допълни Стефан Димитров – модератор на форума и маркетинг мениджър на ТехноЛогика.

Събитието в Интер Експо Център – София събра представители на технологичната индустрия у нас, журналисти и консултанти. (Очаквайте по-късно днес подробни данни за ИТ пазара в България, изнесени на BizTech 2011).

Коментар