Гъвкаво работно време оптимизира разходите

Гъвкаво работно време за служителите може да подпомогне оптимизирането на разходите в компаниите от ИКТ сектора, заявиха участници на днешния форум BizTech 2011 в Интер Експо Център, София.

„Хората, които могат да си позволят да работят от вкъщи, трябва да имат настройка за това, за да бъдат ефективни”, заяви Бисер Иванов от софтуерната асоциация БАСКОМ.

Ефективността на подобен модел зависи много от самата насоченост на бизнеса. Хора, които са по-креативни, работят добре по тази схема, но тя не е удобна за всички позиции, допълни Иванов.

Като цяло, участниците в дискусията споделят мнението, че гъвкавото работно време има своите предимства, но трябва да се прилага внимателно, в зависимост от спецификата на работа и качествата на служителите.

Същеврeменнно, редица компании са намалили заплатите на служителите, за да избегнат съкращения. Някои от служителите разбират затруднената ситуация на пазара и запазват лоялност към работодателите си, изчаквайки по-добри времена, споделиха участници във форума.

Коментар