IBM обедини мейнфрейм с Windows

Нова технология IBM zEnterprise System ще позволи за пръв път интегриране на Windows приложения с мейнфрейм системи. Консолидацията на приложения за по-сложна компютърна архитектура – например Windows приложения, свързани с мейнфрейм данни – в една и съща система ще намали разходите и ще опрости управлението на корпоративната информация, посочиха от IBM.

Новата технология осигурява централизирано управление, по-бърз и автоматизиран достъп до изчислителни ресурси, намалена администрация и по-ниски разходи за обучение. IBM zEnterprise System може да бъде интегрирана с IBM System x приложения, AIX софтуер за IBM Power Systems и Linux за управление на работни процеси в IBM System x.

Мейнфрейм системите се използват в банки, застрахователни компании, правителствени структури и големи търговци на дребно, които се възползват от техните високи нива на сигурност и надеждност. Иновативният подход “система към системи” позволява на различни работни процеси, разпределени в няколко отделни системи, да бъдат управлявани като единна среда, поясни IBM.

Комбинацията от IBM System Z и сървъри на Intel в цялостна конфигурация се оказва най-доброто решение за модернизация на ИТ инфраструктурата на EuroControl – организация за управление на европейския въздушен трафик в Холандия. Хибридната технология zEnterprise осигурява по-бърз достъп до необходимата информация в Нова Люблянска Банка, Словения.

IBM е инвестирала 1,5 милиарда долара в изследователска дейност, свързана с технологията Enterprise System.

Коментар