HP е най-желан работодател в България

HP e най-желаният работодател в България, според проучване на трудовия пазар, проведено от Jobs.bg в рамките на глобалното изследване „Global Talent Mobility Study”.

Анкетирани са 30 000 българи, живеещи в страната, и близо 8 хиляди, живеещи извън България, но с интерес да работят у нас. 80% от анкетираните са на възраст между 20 и 45 години, a 72% от тях са с висше образование.

Приятно изненадани сме от профила на участниците в анкетата и това, че хората в активна възраст имат интерес към бързо развиващи се технологични компании с висока добавена стойност за икономиката", коментира Пламен Вушев, управител на Jobs.bg.

Друг важен индикатор от изследването е, че за 83% от българите в страната основен фактор при избора на работа са възможностите за кариерно развитие и допълнителни придобивки.

Един от основните приоритети на компанията са именно инвестициите в образование”, сподели Ираван Хира, генерален директор на НР България.

HP е най-големият инвеститор, работодател и осигурител в ИТ сектора в България, подчертаха от компанията. 80% от служителите й са вискообразовани и вискоквалифицирани специалисти. Средната възраст на служителите е 30 години, като 30% от работещите в НР заемат управленски позиции.

по темата: „HP е най-желан работодател в България”

добавете коментар...

  1. HP ?

    Стига с тая автореклама !

  2. Apoptikki

    Много вожд, малко индианец!!! 😀

Коментар