Ултрабукът на Acer дебютира у нас

Ултрабукът е еволюционно развитие на тънките модели от серията Acer Timeline

Ултрабукът е еволюционно развитие на тънките модели от серията Acer Timeline

Acer показа пред българска аудитория първия си ултрабук компютър. Моделът Aspire S3 се отличава с изключително тънък корпус – по-тънък от списание, по думите на Данаил Вълков, представител на компанията в България, като същевременно запазва функционалността на класическите ноутбуци чрез дизайнерски нововъведения.

Aspire S3 идва с 13-инчов екран и пълноразмерна клавиатура. Ултрабукът е еволюционно развитие на тънките модели от серията Acer Timeline, като съчетава предимствата на двата свята – възможностите на ноутбук за създаване на съдържание и удобства, характерни за таблетите, вкл. дълъг живот на батерията, лесно пренасяне и бързо стартиране.

S3 е поместен във възможно най-малкия формат. За първи път всички портове за изведени отзад, с изкл. на картовия четец, който е отстрани, с цел по-голямо удобство при работа. Допълнителна планка от полиран метал закрива хард диска.

Интегрираната долби аудио система прави ултрабука подходящ и за мултимедия. „Съвсем прилично се играе на него”, сподели впечатленията си Данаил Вълков.

Клавиатурата е модерна, от островен тип. Капакът е много тънък и същевременно достатъчно здрав, за да не се повреди матрицата на дисплея. Пантите са изцяло преработени.

Драстично е намалена консумацията, което рефлектира в по-дълъг живот на батерията и освен това намалява загряването. На дъното няма отвори за вентилация, което прави S3 подходящ за ползване в леглото, за разлика от класическите ноутбуци. Иновативната система за охлаждане засмуква въздуха през отвори между клавишите, а топлината се отделя отзад.

Плюс на модела е и хибридният дизайн на дисковата система – налични са хард диск и SSD (20 GB), благодарение на което ултрабукът се зарежда и събужда по-бързо. Има два режима на сън – лека дрямка, от която S3 излиза за 1-2 сек, и дълбок сън, при който животът на батерията достига 50 дни.

Друга технологична новост е свързването към познати безжични мрежи само за около 2,5 сек.

Времето за автономна работа е 7 часа, което не е върхово постижение за Acer, но предвид изключително тънкия и лек профил се налага използване на батерия с ограничен капацитет.

Препоръчителна крайна клиентска цена на Aspire S3 e 1599 лв. за конфигурация с процесор Intel i5, 4 GB памет, 320 GB диск и операционна система Windows. Моделът вече е достъпен в търговската мрежа, но в ограничени количества.

Коментари по темата: „Ултрабукът на Acer дебютира у нас”

добавете коментар...

  1. Beyond

    Времето за автономна работа е 7 часа, което не е върхово постижение, но е наложено от изключително тънкия и лек профил, заради което се използва батерия с ограничен капацитет.

    Колко да не е върхово, като се има предвид, че моето SONY VAIO, което си купих преди две години за 1650 лв., издържа едва 2,5 часа.

Коментар