М-Тел пуска фиксиран интернет 1 Gbps

От следващата седмица М-Тел започва да предлага фиксиран интернет със скорост 1Gbps. Услугата е разработена съвместно с Мегалан Нетуърк и Спектър Нет и ще бъде достъпна първоначално в градовете София, Варна, Пловдив и Бургас.

Неограниченият интернет със скорост до 1Gpbs стига директно до дома на клиента чрез оптично влакно.

Всеки клиент на М-Тел, който в момента използва високоскоростен интернет до 100 Mbps, автоматично ще получи 1Gbps, без да плаща допълнително, увериха от компанията.

Останалите клиенти също могат да получат гигабитова скорост, като се абонират за интернет до 100 Mbps срещу 14,90 лева на месец при двугодишен договор и за 18,90 лева месечно при договор за една година.

М-Тел твърди, че цената остава непроменена за срока на договора. Същевременно операторът уточнява, че офертата е валидна при сключване на договори до 31 януари 2012 г., а след изтичане на промоционалния период, скоростта отново става 100 Mbps.

Това би трябвало да означава, че нови абонати могат до края на януари да подпишат договори на цени за 100 Mbps и да ползват 1 Gbps за срока на договора. На сайта на компанията все още не са обявени цени за гигабитовия интернет след промоционалния период.

по темата: „М-Тел пуска фиксиран интернет 1 Gbps”

добавете коментар...

  1. TendenZ

    на мен интернета ми е 1.0 Gbps

  2. не благодаря

    като стане от 1gbps а не от 1gbps

  3. bilbobg

    @вива погледни http://www.netindex.com/. Не знам как реши,че БГ сме зле. Може би сме на последно място в проникването на ADSL..но все пак има и други технологии за достъп :). Освен това е пиблична тайна, че местните ISPта не репортуват реалните си потребители на регулатора…ако въобще репортуват нещо.

  4. Валя Госева

    Тва е бъдещето хорааа !

  5. Верго

    Интересно ми е, за колко време ще свалям филмчета от Топ10 с тая скорост.

  6. ДжоКокър

    Въпреки, че не съм на Мегалан, съм съгласен с Рамон.

  7. Рамон

    5ko теб какво те притеснява, че скоростта е до 1гбпс при положение, че не се доплаща за този ъпгрейд ? Аз не виждам загуба никаква. И в най лошия случай ще е по-добра скоростта, защото макар и да не са длъжни техните скорости винаги варират в някакви допустими граници.

  8. Хрисан

    Аз съм на Мегалан (които са на М-тел за тези, които не знаят) на оферта до 100 мбпс по оптика. Вярно е на сайта пише до 100 мбпс както Петко обяснява, но когато става въпрос за торенти скороста винаги е максимална, когато има нормално количество сийд дори и при чужди торент тракери. Така, че са си хубави офертичките.

  9. 5ko

    Калотински не са глупости и не защото аз съм решил така, а защото Мтел са го написали на сайта си:

    Посочените в таблицата скорости са негарантирани и максимално достижими в мрежата.

    Но щом си решил, че знаеш по добре от тях самите..

  10. Релативити

    мн прости хора коментират тука. верно, че всеки има право на мнение, ама поне се образовайте малко преди да говорите неща дето ще объркат хората. това е нечувана скорост за българия, да не говорим, че много малко хора из европа имат достъп до такава услуга на такава цена.

  11. Лейди По

    ВЪЙЙЙЙЙ, това е все едно да кажеш, че понеже нямаш компютър офертата не е валидна и това е трик. Жестоко тъпо изказване направи.

  12. Калотински

    5ko това са глупости, става въпрос за оптично влакно. Скоростта е константна.

    Toi ти в кой век живееш бе. Твоя компютър от коя година е и за кой музей. Всички съвременни компове и най-евтините са с карти за 1гбпс.

  13. do Toi

    Недей да говориш като не разбираш бе. Това е трафик по оптично влакно. Инсталира се специална лан карта за целта. Аман от многознайковци…

  14. Ливанеца

    Тая скорост е от друго измерение направо.

  15. Ивайло

    Цитат на вива Нашата страна е на последно място в Европа по скорост и проникване на широколентов Интернет.
    Не знам колко си запознат, но в България си имаме един от най-бързия и евтин интернет, сравнен с цял свят. Повечето страни в Европа ползват АДСЛ, а там скоростта е супер ограничена. А съм виждал как работят момчетата и как е прекаран кабела до входа на блока. Много добри изпълнения, само заради това и аз ще премина на този интернет, не толкова заради скоростта, ами заради това как е направено и как оптичното влакно си идва направо в нас.

  16. вива

    Това според мен това не лоялна конкуренция във въпросните градове а селско пъчене по шопски. Нашата страна е на последно място в Европа по скорост и проникване на широколентов Интернет. Дори и във въпросните 4 най-големи града има сериозен проблем с качеството на Интернет в крайните квартали. С тези проблеми са се нагърбили малките доставчици и в замяна м-тел им показва един среден пръст и шут от удобните и лесни дестинации. М-тел е компания с мутренско поведение.

  17. 5ko

    Повечето от съвременните компютри и лаптопи си идват с Lan карти 1000mbps, но не това е проблема, а през каква част от времето ще има такава скорост, защото както всички знаем в БГ скоростите са ДО еди колко си, а това означава в случая, че може да имате и 1gbps, а може и 10mbps.
    Затова, няма какво да се вълнувате толкова..

  18. ВЪЙЙЙЙЙЙЙ

    Ай стига ве…..
    Иб@си и интенрнета, 90% от потребителите имат Рутери с 54, 150 и 300MBps Wi-Fi, какво пак ли очакват да разпънем жиците из къщи???
    Това си е чист рекламен трик ама ша има да чакат да им се вържа 🙂

  19. Toi

    Хахах Как подяволите ще пуснат 1Gbps нет като обикновенните карти на лаптопите и PC са Max 100 Mbps ….

    Големи тарикати :Д:Д

Коментар