Тънки клиенти улесняват облачните приложения

HP демонстрира как решенията за виртуализация позволяват разгръщане на приложения в сигурна и управляема „облачна” среда. На конференциите Citrix Synergy 2011 в Барселона и VMworld 2011 в Копенхаген компанията представи портфолио от тънки клиенти за най-различни вертикални сценарии, вкл. здравеопазване, образование, държавна администрация и малки и средни предприятия.

Цялата линия тънки клиенти – HP Smart Clients, t5335z и t5565z и последната серия Flexible, в това число t5740e, е сертифицирана за VMware View и винаги включва поддръжка за най-новите View клиенти, което улеснява разгръщането на продуктите във VMware среди.

Всички тънки клиенти са сертифицирани като Citrix Ready или Citrix HDX Ready, с предварително инсталирани Citrix плъгини и поддръжка на Citrix XenDesktop, XenApp, ICA, HDX, Branch Repeater и XenClient за опростена съвместимост.

Предприятията все повече искат да се възползват от възможностите, които предоставят виртуалните среди – от по-ниски разходи до по-голяма енергийна ефективност и сигурност”, заяви Илия Тошев, HP PSG Country Manager за България.

Той подчерта, че HP дава възможност на предприятията да реализират тези ползи с тънки клиенти, които са сигурни, лесни за разгръщане и управление и могат лесно да бъдат персонализирани съобразно конкретните им нужди.

В допълнение, пълната гама от изчислителни решения и глобално присъствие на HP позволяват на компанията да осигурява поддръжка на клиентите независимо къде развиват дейност, допълни Тошев.

Коментар